sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Ruokailu laivalla


Pääsääntöisesti ruokailuajat olivat seuraavat:

Aamiainen klo 7:30 -10:00
Lounas klo 12:00 -14:30
Päivällinen klo 18:30 - 21:00

Lounas haettiin noutopöydästä, joten tuli syödyksi liikaa eli piti maistaa kaikkea ainakin mitä tulee pääruokiin.

Päivällinen tarjoiltiin aina pöytiin ja istumapaikat saatiin heti laivaan tullessa. Istumapaikka oli joka ilta sama. Meidän paikka oli upeasti keskellä laivaa, takana ikkunan vieressä, joten saimme katsella merimaisemaa ja laivan jättämää jälkeä meressä.

Lauantaina meillä oli jäähyväispäivällinen vaikkakin risteily päättyi vasta maanantaina. Jäähyväispäivällisen ajankohtaan vaikutti varmaan se, että se oli kapteenin vaihtopäivä.
  

Jäähyväispäivällisen menu (la 15.6) 

Aluksi skoolattiin kuohuviinillä.
Alkuruoka: 
SELBU BLÅ (BLUE CHEESE) SALAD
with grapes, nuts and baked peppers, served with cloudberry syrup





















Pääruoka:
SLOW-BAKED SIRLOIN STEAK
with roasted parsnips and carrot.
Braised potatoes an be´arnaise sauce


Jälkiruoka:
HURTIGRUTENN'S ISBOMBE
(Ice cream surprise) served with fresh fruit salad

Viimeisen illan (su 16.6.) menu

 Viimeisen illan menu olikin värikästä ja tietysti myös maukasta.

Alkuruoka:
POTATO AND PAPRIKA SOUP
with croutons
  • Alkuruoka oli maukas vaikkakin siinä oli paprikaa, jota en normmalisti syö, koska se röyhdityttää vielä seuraavanakin päivänä. Tässä keitossa perunat ja parika oli soseutettu koostumukseltaan ns. "vauvan ruoaksi". 
  • Kuvaa ei ole, mutta oli vaalean oranssin väristä
Pääruoka:
BAKED HALIBUT
with herb crust served on seafood risotto


Jälkiruoka:
STRAWBERRY SOUP
served with puff pastry and mint flavored cream






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti